PitStop – Joop van Gogh

Hallo mijn naam is Joop van Gogh, voor GP radio doe ik dagelijks van 18 tot 20 uur het programma Pitstop. Ik ben ruim 22 jaar DJ geweest in verschillende discotheken in Drenthe. In C’est Bon in Gieten heb ik het 13 jaar vol gehouden. Na 13 jaar ben ik samen met vriend en collega DJ Koos Darwinkel het bedrijf JK Entertainment begonnen. We hebben ons ruim 9 jaar toegelegd op het verhuren van drive in shows waarbij we zelf de plaatjes draaiden. Door de geboorte van een tweeling en het in het weekend werken van mijn vrouw Hetta en de toenemende drukte  bij JK Entertainment ben ik in 2009 gestopt en heeft Koos mijn aandeel in JK Entertainment overgenomen. Hij is er nog wekelijks mee op pad.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, radio maken heeft me altijd bezig gehouden. Mijn eerst programma deed ik bij de ziekenomroep Rosa in het oude Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Nadat ik mijn actieve DJ carriere aan de kant had gezet heb ik apparatuur gekocht om radio te kunnen maken en te kunnen streamen. Door allerlei omstandigheden is een eigen studio er niet van gekomen, ligt de apparatuur op zolder en overweeg ik om het te verkopen. Via een korte omzwerving bij TRV Standskanaal ben ik in 2012 begonnen met het maken van een radioprogramma bij de lokale omroep van de gemeente Aa & Hunze, Radio Aa & Hunze. In eerste instantie heb ik dit een half jaar alleen gedaan, later ruim een jaar met Martijn ten Pas. Door de geboorte van Simone, onze jongste dochter en een opleiding die ik wilde volgen ben ik ook hier gestopt, juist daarom is het zo leuk om nog weer een editie van GP Radio te maken.

In mijn Pitstop van 18 tot 20 uur heb ik altijd een motoritem. Ik probeer voor de technische leken duidelijk te maken hoeveel tijd, werk en geld het kost om motor te rijden. Dat hoeven niet beslist oude motoren te zijn. Ook zaken als onderhoud, helmen en kleding komen hierin aan bod. Daarnaast hoor je bij mij het Eexter weerbericht, genaamd SOS weerbericht. Dit bericht wordt in het Drentse dialect gebracht en de voorspelling is niet gebaseerd op basis van satellietbeelden maar op basis van het gevoel van meteostation SOS uit Eext. In 2010 ben ik begonnen met Buter’s motorplaat en dat zal ook dit jaar een vervolg krijgen. Natuurlijk is het de bedoeling om interactief met de luisteraars om te gaan dus reacties en verzoekjes komen in de meeste gevallen vrijwel meteen aan de orde.

Vergeet niet te luisteren, iedere dag van 18 tot 20 uur, Pistop op jou radio met Joop van Gogh.

joopvangogh

Show Buttons
Share On Facebook
Share On Twitter
Hide Buttons